Het concept

1. Hoe wij zorgen dat onze woningen tijdig opgeleverd worden?

Alle woningen worden in de fabriek te Lanklaar gemaakt. Hierdoor zijn wij op geen enkel moment weer gebonden. Ook kunnen wij meerdere woningen gelijktijdig bouwen. Als u bv. een bestelling plaatst van 10 woningen, deze gelijktijdig gebouwd zullen worden. Waar met een minimale bezetting, de eerste woning klaarhebben op 31 dagen, en per twee dagen de volgende woning. Als wij onze bezetting qua personeel zouden aanpassen, zijn de 10 woningen bijna gelijktijdig klaar. 

2. Duurzaamheid van onze woningen

Alle kwaliteitsvolle materialen waarmee de woningen gebouwd zijn, zijn eerste keus. Waar wij in de eerste plaats kiezen voor kwaliteit, kunnen wij ook in kwantiteit bouwen, mits u zich binnen de standaard houdt. Zodra aanpassingen gewenst, wordt het maatwerk en kunnen wij de vaste prijs en levertermijn ook niet garanderen.

Het concept dat wij aanbieden is niet nieuw, deze woningen worden en werden al op verschillende locaties, en in verschillende landen geplaatst. Landen waar weersomstandigheden minder gunstig zijn als bij ons, zo hebben ze hun duurzaamheid dus al meer dan bewezen. 

Tenslotte spreken we over een Europese Goedkeuring, en meer dan 30 jaar ervaring in ons vakgebied. 

3. Huidige wet- en regelgevingen voor woningen

Het is niet zo dat wij gewoon een woning maken, en deze op een stuk grond plaatsen!
Elke standaard module die wij vandaag verkopen, is ontworpen door een architect. Aan ieder dossier gaat er een haalbaarheidsstudie vooraf. Zo zit er in ieder dossier een grondsondering, EPB-calculatie, en een veiligheid coördinatie.

Op die manier weten we dat ieder type woning dat we gaan plaatsen aan alle eisen voldoet en dat alle regels in acht worden genomen. Het type woning dat we vandaag bouwen, ligt ook vele malen lager dan de huidige norm, en kunnen beschouwd worden als BEN woningen of bijna energie neutraal. Deze woningen voldoen beter dan de huidige normen en eisen, hierdoor zijn de woningen nu al klaar voor de toekomstige eisen. 

4. Hoe bewaken wij de kwaliteit en voortgang van het bouwproject?

De woningen worden allemaal met dezelfde kwaliteitsvolle materialen gemaakt. De woningen komen in een productielijn terecht, waar alle materialen reeds voor zijn aangekocht, en dus op stock zijn. De voortgang van uw project dus op geen enkel moment in gevaar. 

Iedere lijn staat onder constant toezicht van verantwoordelijken op de site en het houtskelet wordt geproduceerd/gezaagd door een computergestuurde machines Supervisie is dus niet nodig, enkel de juiste bediening. Wij kunnen afhankelijk van de bezetting, een aantal modules simultaan produceren, dat vele malen hoger ligt dan u vraagt. Hierdoor komt de voortgang van uw bouwproject niet in gevaar, evenals zou dit geen enkel probleem mogen vormen voor ons. Het gaat natuurlijk ook allemaal veel sneller als u binnen de standaard blijft! 

5. De juiste materialen voor de woningbouw

Wij verkopen in eerste instantie standaard modules.
Stabiliteit, noden, eisen, technische aspecten zijn al berekend. De keuze van materialen en afwerkingen werden reeds lang bepaald. 

Betreffende de afwerking, heeft u nog een beperkte definitieve keuze. Eveneens zijn bijkomende opties ( zonnepanelen) mogelijk. Zo kan u kiezen tussen sierpleister of steen strips als buitenafwerking, een soort tegel of laminaat. Verschillende afwerkingen op sanitair, etc… maar deze kan u allemaal terugvinden in de bundel die wij u aanleveren, met een bijgevoegd lastenboek en plan per woning. 

Scroll naar boven