Isolatie

Wat doen we?

Wij doen verkoop en plaatsing van verschillende soorten isolatie. Ieder project is anders, daarom denken wij mee met u zodat de beste isolatie krijgt voor uw project.

Gespoten Pur isolatie

Pur bestaat uit twee componenten die samen een chemische verbinding aangaan die resulteert in een zeer hoogwaardig isolerend materiaal.
Daarom is gespoten pur één van de meest geschikte vorm van vloerisolatie om met een beperkte dikte een maximum aan isolatiewaarde te bekomen.

We spuiten het PUR-isolatieschuim rechtstreeks op een betonnen ondergrond en dit in de gewenste dikte. PUR wordt altijd meerlaags om verzakkingen te voorkomen. Gespoten PUR is onmiddellijk bewerkbaar. Een dag later kan de vloerverwarming of chape geplaatst worden. Dit zorgt voor een snelle doorlooptijd. Nog een voordeel van gespoten PUR is de hoge isolatiewaarde, wat een zeer mooie energiebesparing oplevert.

Naast vloeren, kan u bij ons ook terecht voor het isoleren van uw kruipkelder, zolder of spouwmuren.

EPS isolatie

EPS, of geëxpandeerd polystyreen, is een ideale grondstof voor de productie van hoogwaardige isolatiematerialen. De isolerende korrels hebben een lambda-waarde van tussen de 0,039  en 0,042 en de isolerende waarde van de korrels wordt dankzij innovaties steeds hoger en hoger.

EPS kan zowel op volle grond als op betonnen ondergrond geplaatst worden. Na een dag of 4 uitharden, kan de vloerverwarming geplaatst worden. Naast vloeren, kan EPS ook geplaatst worden op platte daken en is het uitermate geschikt om rond zwembaden te plaatsen.

EPS heeft vele voordelen als isolatiemateriaal. Het is zowel thermisch als akoestisch isolerend. Het is gemakkelijk te verwerken en kan in helling geplaatst worden (ideaal voor platte daken). Bovendien is het een licht materiaal terwijl het wel drukvast en zeer sterk is, kans op verzakking is zo goed als nihil.

EPS isolatiechape is vochtongevoelig en brandvertragend. Daarnaast is het milieuvriendelijk en recycleerbaar.

En wat heel belangrijk is, EPS is bijzonder vriendelijk voor de portemonnee.

Akoestische isolatie

Wij voorzien akoestische isolatie op basis van wat het lastenboek voorschrijft qua reducerende decibels. Er wordt dan akoestische vilt geplaatst tussen de isolerende ondervloer en de chape.

Scroll naar boven